goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Vandaag zijn we na een lange periode weer gestart op school! Een compliment voor alle ouders en...

Opening educatieve schooltuin

13-03-2019
Op woensdag 13 heeft de officiële opening van onze Educatieve schooltuin gaat plaatsgevonden. Op deze dag heeft de schooltuin haar definitieve naam gekregen: De levende tuin. Groep 7 van De Wiekslag mocht naar deze opening komen. Er was genoeg te beleven! Zo was er een gave roofvogelshow en er zijn door de leerlingen bomen geplant met hulp van de leerlingen MBS Bleiswijk en studenten van MBO Oostland. 

De wethouder Ankie van Tatenhove heeft het bord onthuld met de officiële naam van de schooltuin.

Zoals bekend is de schooltuin ontstaan door hechte samenwerking van de 5 basisscholen in Bleiswijk: De Poort, De Oosthoek, De Klimophoeve en Anne Frankschool en De Wiekslag, BSO 'Zus en Zo' en natuurlijk MBO Oostland en Melanchthon Business School. En dat allemaal op initiatief van MBS Bleiswijk dankzij de goede medewerking van de gemeente Lansingerland.

De schooltuin ligt voor de Melanchthon Business School aan de Wilgenlei 2b in Bleiswijk en is 0,6 ha groot.

De tuin biedt plaats aan leren en ontdekken, ontmoeten en spelen en bestaat uit twee delen: een cultuur- en een natuurdeel. De groene leefomgeving staat centraal! De 5 basisscholen en BSO 'Zus en Zo' hebben elk hun eigen object in de schooltuin.  Daarnaast hebben alle scholen en BSO eigen kweekbakken ('moestuintjes') in een eigen vrolijke kleur.

Er zullen regelmatig klassen van De Wiekslag naar de schooltuin gaan om de natuurlessen te volgen. 

De foto's zijn hier te vinden!