goed voor elkaar
Dat was weer een bijzondere ochtend voor de groepen 7 bij Bunnik Plants.

Speculaaspoppenactie

11-10-2019
De "Stichting Hulp Letland" vierde in 2018 haar 25-jarig bestaan en dit jaar proberen we, samen met onze leerlingen van "de Wiekslag" ook van deze speculaaspoppenactie weer een groot succes te maken. Al jaren ondersteunt de Stichting projectmatig, scholen, 2 ouderencentra in het oosten van Letland en een kinderziekenhuis in Riga.........
De "Stichting Hulp Letland" vierde in 2018 haar 25-jarig bestaan en dit jaar proberen we, samen met onze leerlingen van "de Wiekslag" ook van deze speculaaspoppenactie weer een groot succes te maken. Al jaren ondersteunt de Stichting projectmatig, scholen, 2 ouderencentra in het oosten van Letland en een kinderziekenhuis in Riga. Zo werden o.a. computers aan de school in Straupe geleverd. Rond de feestdagen maakt deze Stichting het mogelijk om met de opbrengst van de speculaaspoppen voor kinderen en ouderen, met Kerst en Pasen, iets extra's te doen.
 
Vanuit de speculaaspoppenactie 2018, werden de kerstvieringen in de diverse projecten ondersteund en konden de kinderen, iets van onze Hollandse "warmte" ervaren. Daarnaast werden de kinderen van diverse projecten, in 2019, voorzien van gebruikte en nieuwe zomer en winterkleding. Vele kilo's kleding, vonden hun weg naar de diverse projecten.
 
Ook dit jaar is de actie weer bedoeld voor de kerstvieringen met de kinderen op diverse scholen. Daarnaast zal weer een feestelijke kerstmaaltijd worden georganiseerd voor de 40 ouderen in het bejaardencentrum in Ludza en de 47 ouderen en invaliden in Rezekne.
 
In 2018 verkochten we als school weer een groot aantal speculaaspoppen, wat ten goede kwam voor aan de aankoop van bijzondere materialen voor onze school. We hopen dat er dit jaar weer een mooie opbrengst zal zijn!
 
Doet u dit jaar weer mee?
U kunt een speculaaspop van 500 gram, met amandelen,
in cadeauverpakking kopen. Dit is bijvoorbeeld leuk om weg te geven of zelf rond 5 december op te eten. De speculaaspop wordt u aangeboden voor €4,- Na aftrek van de kosten van de bakkerij gaat € 0.85 per pop naar "De Wiekslag" en ook € 0.85 naar de "Stichting Hulp Letland "ter ondersteuning van de diverse projecten.
 
Maandag ontvangen de kinderen hun bestellijst. Deze lijst is ook
hier te downloaden. Deze lijst kan tot uiterlijk 31 oktober weer op school ingeleverd worden. De speculaaspoppen worden in november geleverd op school. U kunt ook speculaaspoppen voor een bedrijf of sportvereniging bestellen!