goed voor elkaar
Dat was weer een bijzondere ochtend voor de groepen 7 bij Bunnik Plants.

Afscheid groep 8

14-07-2021

Dinsdag avond was het dan zo ver; Dé musical van het jaar! Ook dit jaar hebben de kinderen samen met hun leerkrachten voor een gaaf optreden gezorgd! Waar gaat het over?

Als het doek opengaat, vallen we midden in de uitzending van 'Opsporing Gevlogd'. In dit vlogprogramma interviewt Annika van Stranden de directeur van museum Kunst aan de kust, Mevrouw Peentjes, over de kunstroof van de eeuw. "Het meisje met de parasol, een portret van 3 miljoen euro, is gestolen!" legt ook onderdirecteur Evelien Netjes uit. Na het interview komt Evelien de dief van het schilderij tegen: Handige Harry. Maar wacht eens… kennen die twee elkaar soms? Ze barsten samen in lachen uit! Nou ja zeg, Evelien is helemaal niet zo netjes, ze zit zelf achter de kunstroof.

Strandwachten Sem, Daan en Pam willen intussen van diezelfde vervallen vuurtoren een hippe strandtent te maken. Dat wordt nog een hele onderneming: een Expeditie Beachclub. IJsverkoper Roberto Prima vindt de beachclub ook een top idee, daar kan hij mooi zijn ijs verkopen. Als 'ie nog wat ijs over heeft tenminste… Harry ziet ondertussen kans om Roberto de schuld van de kunstroof in de schoenen te schuiven.

Inspecteur Storm onderzoekt de zaak, samen met Nancy Speurs. Elke clou levert een kleine 'boem' op. Zal het Inspecteur Storm en Nancy lukken de daders te ontmaskeren? Wat is de rol van Gladde Tony in deze zaak? En wat is eigenlijk het verhaal achter het gestolen portret: Het meisje met de parasol? Gelukkig verzint Gladde Tony een list om Handige Harry en Evelien netjes uit de tent te lokken. De zaak is opgelost! De twee bieden hun diepste excuses aan. Want ja, eerlijk duurt het langst, maar iedereen verdient een tweede kans.

In de avond mochten de ouders met hun kind de school in, nog één keer langs alle klassen. Bij alle deuren hing een QR-code die gescand kon worden. Op de telefoons verschenen filmpjes met een hartverwarmende boodschap van de leerkracht. Dit werd zeer gewaardeerd door ouders. 

We kijken terug op een fijne periode met groep 8, helaas gaan zij ons nu verlaten en gaan ze verder op hun levenspad! Lieve groep 8, heel veel plezier op jullie reis! 

Liefs, de juffen en meesters van De Wiekslag