goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht

Schoolreisje :

Dinsdag 17 september zijn we met de groep op schoolreisje naar Plaswijck geweest.
Van tevoren hebben we de nachtjes geteld en in de kring hebben we besproken wat je gaat doen als je op schoolreisje gaat. We hebben met onze stoeltjes in de klas een bus nagemaakt en samen hebben we het schoolreisje uitgespeeld.
We hebben geleerd dat je in de bus wel mag zingen: "De wielen van de bus draaien rond en rond" maar dat je niet mag snoepen in de bus.
Ook hebben we geleerd dat je goed bij je groepje moet blijven en als je het groepje toch kwijtraakt staat je naam en de naam van school op het kaartje wat je op je hesje hebt.
Kortom we waren goed voorbereid toen we op stap gingen naar het Plaswijck park en we hadden er reuze veel zin in. Het weer was prima en de kinderen hebben genoten van alle glijbanen, klimtoestellen, trampolines en de ballenbakken en samen hebben we lekker frietjes gegeten. Kortom het was een topdag.

Voor de foto's kunt u hier klikken. 


Korfballes :

Afgelopen dinsdag heeft korfbalvereniging Weidevogels een les gegeven aan de kleuters.
Spelenderwijs hebben de kinderen kennis gemaakt met korfbal. 
We hebben geprobeerd om de bal in de korf te gooien en hebben samen een stoer tikspel gespeeld, n.l. diamantenroof. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen.
De kinderen hebben een aanmeldingsformulier met een uitnodiging van korbalvereniging "De Weidevogels" mee naar huis gekregen.
Voor de foto's klik hier