goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Vandaag heeft de novembermarkt plaatsgevonden. Klik snel verder!
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkrachtDe herfstDe herfst is een thema dat de kinderen altijd erg aanspreekt.
Alle veranderingen in de natuur spelen zich af in de directe omgeving van de kinderen. We zijn dit thema gestart met de bomen.
De bomen hebben wortels, boomschors, takken en aan de takken waren de blaadjes eerst groen maar verkleuren ze in de herfst naar de mooie vijf herfstkleuren rood, geel, groen, oranje en bruin. Als we dit onderwerp met elkaar in de kring bespreken maken we er een mindmap van zodat we alles goed kunnen onthouden en met elkaar kunnen verbinden.We zijn met de groep naar het bos gegaan en hebben daar grote, kleinere, kleinste takken verzameld en ze ook vergeleken van dik naar dun.Voor de foto's klik hier.
We hebben herfstblaadjes verzameld en het volgende lied geleerd :

5 herfstblaadjes hangen aan een tak.
"Hé "denkt de wind, als ik die nu eens pak.
Dan vult hij zijn wangen, zijn wangen worden rond.
En hoei, hoei, hoei, hup vliegt het blaadje,
En valt hoepla op de grond. 


4 herfstblaadjes hangen aan een tak.
"Hé "denkt de wind, als ik die nu eens pak.
Dan vult hij zijn wangen, zijn wangen worden rond.
En hoei, hoei, hoei, hup vliegt het blaadje,
En valt hoepla op de grond.


enzovoorts met 3, 2 en 1.

Momenteel zijn we druk bezig met de herfstdieren.
We hebben een egeltje in de klas op bezoek gehad en we gaan nu over de  spinnen leren en zelf spinnen  knutselen.
We zijn deze week ook op kabouterpad geweest. We hebben leuke spelletjes gespeeld waarbij we spelenderwijs bezig zijn geweest met de natuur. (Met een spiegeltje de sporen onder de hoed van  een paddenstoel bekeken.)
Voor de foto's Klik hier 


Bezoek aan de brandweerkazerne :


Het thema van de afgelopen weken was de brandweer. 
Op de informatieavond heeft u uitleg gekregen hoe we een thema opstarten :
We vragen eerst wat de kinderen allemaal al weten van het thema en daarna gaan we bespreken wat de kinderen allemaal willen leren over het thema. In de grote kring houden we leergesprekjes over de brandweer. (Hoe ziet de brandweerman en brandweerauto eruit ?)
Vervolgens gaan we werkjes maken zoals een brandweerauto verven, vuur maken met de mengkleuren rood en geel, blauw en geel.(Deze kleuren hebben we ook in het engels geleerd.)
We hebben een kazerne-hoek gemaakt waarin de kinderen het brandweerman uit kunnen spelen in een echte brandweerauto. Er zijn heel wat brandjes geblust door de stoere brandweermannen.
Als afsluiting van het project zijn we op excursie geweest naar de brandweerkazerne in Bleiswijk. We hebben alles wat we de afgelopen periode geleerd hebben hier in het echt gezien en het hoogtepunt was natuurlijk een ritje in de brandweerauto.
Voor de foto's klik hier.


Schoolreisje :

Dinsdag 17 september zijn we met de groep op schoolreisje naar Plaswijck geweest.
Van tevoren hebben we de nachtjes geteld en in de kring hebben we besproken wat je gaat doen als je op schoolreisje gaat. We hebben met onze stoeltjes in de klas een bus nagemaakt en samen hebben we het schoolreisje uitgespeeld.
We hebben geleerd dat je in de bus wel mag zingen: "De wielen van de bus draaien rond en rond" maar dat je niet mag snoepen in de bus.
Ook hebben we geleerd dat je goed bij je groepje moet blijven en als je het groepje toch kwijtraakt staat je naam en de naam van school op het kaartje wat je op je hesje hebt.
Kortom we waren goed voorbereid toen we op stap gingen naar het Plaswijck park en we hadden er reuze veel zin in. Het weer was prima en de kinderen hebben genoten van alle glijbanen, klimtoestellen, trampolines en de ballenbakken en samen hebben we lekker frietjes gegeten. Kortom het was een topdag.

Voor de foto's kunt u hier klikken. 


Korfballes :

Afgelopen dinsdag heeft korfbalvereniging Weidevogels een les gegeven aan de kleuters.
Spelenderwijs hebben de kinderen kennis gemaakt met korfbal. 
We hebben geprobeerd om de bal in de korf te gooien en hebben samen een stoer tikspel gespeeld, n.l. diamantenroof. Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen.
De kinderen hebben een aanmeldingsformulier met een uitnodiging van korbalvereniging "De Weidevogels" mee naar huis gekregen.
Voor de foto's klik hier