goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht

Welkom bij groep 5!
 

24 mei 2018
We zijn naar de Speeldernis in Rotterdam geweest! Ondanks een paar druppels regen hebben we een hele fijne dag gehad!
 
 

14 april 2018
Aanstaande zaterdag hoopt onze juf in het huwelijksbootje te stappen! De kinderen zijn uitgenodigd voor de ceremonie en aansluitend een kinderreceptie. Een ieder die dat wil is daarna nog welkom op de trouwdienst die begint om 14.15. Het adres van de kerk staat op de uitnodiging. 
 


13 maart - 22 maart 2018
Het groot project is gestart en wij werken over de VIKINGEN. Een pittig volk waar we een hoop over kunnen leren. Vandaag zijn we al gestart met het maken van schilden. De Vikingen hadden namelijk wel iets nodig waarmee ze zichzelf konden verdedigen. Ze zijn erg mooi geworden! Alle foto's van het project vindt u in dit album.
 
 

5 maart 2018
We hebben weer een nieuwe hoek! Dit keer is het thema 'draaien'. Er is veel techniek te vinden in de hoek. De kinderen kunnen zelf een molentje maken, er staat een achtbaan van K'nex en er kan met Lego gebouwd worden. Welke spreekwoorden over wielen en draaien kennen jullie allemaal?
 
 

18 januari 2018
We hebben weer een hoop dingen meegemaakt! Als eerst was het vandaag natuurlijk echt 'noodweer'! Wat toevallig ook ons thema is van het nieuwe hoofdstuk van taal. We hebben een weerstudio in de klas waar we van alles kunnen doen. Daarnaast is er vanochtend een enorme tak afgebroken. We zaten allemaal met onze mond open te kijken. Wat een geluk dat daar op dat moment niemand liep/fietste/reed. Mag-werk
Verder zijn we aan de slag gegaan met mag-werk. Als het moet-werk af is (dit gedeelte bepaald de juf), mogen de kinderen aan het werk met hun mag-gedeelte. Dat kan van alles zijn! Sommige kinderen willen een informatieboekje over voetbal produceren en anderen willen kleding ontwerpen en in elkaar naaien. Het is een pilot in het kader van eigenaarschap. De kinderen zijn in ieder geval erg enthousiast!
 

5 december 2017
Het sinterklaasfeest was erg gezellig vandaag! De kinderen hebben prachtige surprises gemaakt en er werd goed naar elkaar geluisterd. Tijme had zijn blokfluit mee naar school genomen en heeft voor ons Sinterklaas Kapoentje gespeeld en daarna alvast een kerstliedje. Het was prachtig Tijme! De foto's van de sintviering vindt u hier.28 november 2017
Sylvia van den Boogaard van de bibliotheek heeft de kinderen een prachtig prentenboek voorgelezen. De titel hiervan was: 'Het land van de grote woordfabriek'. In dit land moeten woorden gekocht en gegeten worden voor ze uitgesproken kunnen worden. En de zin: 'Ik houd van jou!' is natuurlijk hartstikke duur! Daarna hebben de kinderen allerlei activiteiten gedaan rondom dit prentenboek, zoals een tableau vivant. Voor foto's van deze activiteit zie dit album.
 
 

22 november 2017
De Sint en zijn pieten zijn weer in het land en voor zijn komst op school moet natuurlijk geoefend worden! Vandaag hebben we twee liedjes geoefend:
- De pietensinterklaasmove
- De pietendans

Sinterklaas is vast trots op de kinderen als hij ze op 5 december zo goed ziet dansen!
Hieronder een filmpje van de pietensinterklaasmove: 
.


 

25 oktober 2017
We zijn vandaag gestart met het nieuwe thema van taal 'Eskimo's'. Om het thema echt te laten leven, hebben we een hoek in de klas waar de kinderen allerlei dingen kunnen maken en leren over Eskimo's. Elke dag zullen er één of meerdere tweetallen in de hoek aanwezig zijn om te spelen en te leren.

De hoek over Eskimo's .                                                                                           De kunstwerken van de kinderen.


3 oktober 2017
Verhalenverteller Hans van Woerkom was vandaag bij ons op school. Hij heeft een prachtig verhaal verteld over een stille prins die niet wilde praten. Uiteindelijk lukte het een prinses om hem te laten spreken door zelf een verhaal te vertellen. De kinderen hebben genoten!


27 september 2017
Deze week staat in het teken van de gezonde pauzehap. De kinderen leren wat er in de schijf van vijf thuis hoort en hoe je producten daaruit kunt combineren. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen ze een gezonde pauzehap van school die ze zelf klaarmaken.
 

13 september 2017
Storm! Zelfs in groep 5 is het nog leuk om te vliegeren in de wind.