goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws uit de klas

Nieuws van de leerkracht

17 t/m 19 april
Cito Eindtoets
De kinderen zijn hard bezig met hun eindtoets. Veel succes!

23 maart
gezonde en gezellige KlasseLunch


12 t/m 23 maart 
PROJECTWEKEN over KUNSTGESCHIEDENIS
21 maart
bezoek aan de Kunstgalerie in Bleiswijk


21 december
Kerst in de klas. Met de kerstviering hebben wij een kerstdiner gehad. We hebben allemaal iets lekkers mee genomen. Hartig & zoetig. We hebben van de ouderraad ( van te voren) mooie mokken gekregen. Met stiften zodat je het kon versieren dat had een mooi resultaat. Ook hebben we sterren gemaakt met touw en 5 stokjes voor sommige was dat best ingewikkeld ☺. Ook hebben wat de meeste ouders hebben gemerkt melk/vla enz. verzamelt daar hebben we leuke huisjes van gemaakt. Toen de avond begon was vanaf het hek tot aan de deur opening een pad van mooie lichtjes gemaakt. Het was heel gezellig! Op het laatste hadden we van Mathijs lekkere ijsjes meegebracht. En poeh wat waren ze lekker bedankt Mathijs ☺. 


 

15 december
Aan het begin van het jaar hadden we een gesprek over eenzaamheid onder ouderen. Rond de Kerst wilden we hier graag wat tegen doen: we hebben kerstkaarten gemaakt en geschreven. Vanuit onze groep zijn ruim zestig kaarten verstuurd naar ouderen. 

 

5 december
We hebben Sinterklaas gevierd! Wat hebben de kinderen ontzettend hun best gedaan bij het maken van de surprise; ze waren schitterend!


24 november

Het klaslokaal wordt klaargemaakt voor het schilderwerk, wat vanmiddag en vanavond gedaan gaat worden. De kinderen werken ondanks het geboor en getimmer toch door. Trots!

 
 

Rekenen:

Bij Rekenen werken wij met bollen ( Rood Oranje en Groen)

 De rode bol: Bij deze bol werk je stil voor je zelf je mag hier bij dus ook geen uitleg vragen, als het niet lukt ga je naar de volgende. bij zelfstandig werken kun je eventueel nog een vraag stellen.

De oranje bol: Bij deze bol werk je ook zelfstandig maar als het niet lukt mag je hulp vragen aan je  buurman (vrouw) maar de juf niet. Het zelfde voor deze bol kom jij er niet uit en je buurman ook niet? Dan wacht je even tot zelfstandig werken.

De groene bol:  Bij deze bol ben je ook voor je zelf bezig kom je er niet uit vraag het aan je buurman (vrouw) komt die er ook niet uit dan kun je nog hulp vragen aan de juf.

 

Zelfstandig werken: als je je huiswerk niet thuis wil maken of als je je werk niet af hebt dan kun je in deze tijd het maken.

Door: Jaylinn en Karlijne 

Mad Science
Wo 1 nov
Er kwam een show bij ons op school van Mad Science. Mad Science is een naschoolse wetenschap en techniekcursus. Groep 3 tot en met 8 kreeg die show te zien.
Nu wat over de show:
Het was een informatieve show over zwaartekracht en het thema ging over een professor die veel heeft uitgevonden. We hebben veel proefjes gedaan over soorten krachten ( bijv. zwaartekracht). Wat groep 8 het leukste vond was dat er veel grapjes werden gemaakt door de professor. 
Twee van de proefjes waren: dat je op plastic bekertjes moest staan,  je moest een tafelkleed van een gedekte tafel trekken.
Stukje geschreven door Celine en Megan


 

Kamp 9-13 oktober
27 september 2017
De week van de pauzehap is leerzaam, gezond en gezellig. Je leert veel over wat goed voor je is en wat minder goed is. We bekijken leuke filmpjes waardoor we beter gaan opletten op ons eten. We gingen ook kijken naar de ingrediënten van onze pauzehappen. We schrokken, want sommige koekjes en drinken bevatten wel heel veel suiker. Dinsdag hebben we notenbrood en roggebrood geproefd, en de meesten vonden het lekker en verbaasden zich dat noten zo lekker konden zijn. Vandaag maakten we spiesjes van vers fruit: druiven en blauwe bessen. De spiesjes zagen er mooi uit en waren heerlijk! Als je een gezonde pauzehap meeneemt, zorg je goed voor jezelf! (door Jaylinn)